Houtwormbestrijding

 Bel ons voor een gratis houtworm inspectie: 0521-769017

Houtwormbestrijding Groningen 

Hebt u een vermoeden van houtworm in uw woning of bedrijfspand? Dan kunt u het beste meteen uw lokale houtworm bestrijder inschakelen! Een houtworm inspectie in Groningen is gratis. Stop Houtworm Totaal heeft ruim 20 jaar ervaring in houtwormbestrijding. Elke klus voeren wij efficiënt, voordelig en op korte termijn uit.

Houtwormbestrijding in Groningen

Houtworm 

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende hout etende larven. Hout etende larven worden ook wel drooghoutboorders genoemd. Onder de drooghoutboorders vallen de larven van verschillende kevers. Een van deze kevers is de houtwormkever met als bijnaam; het doodskloppertje of kleine klopkever. Dit is omdat hij een tikkend geluid maakt in het hout. Daarnaast de grote houtwormkever (ook wel bonte knaagkever) en de spinthoutkever. Larven van de huisboktor scharen we ook onder de drooghoutboorders.

Gangengravers
Volwassen kevers ( drooghoutboorders) leggen hun eitjes diep in de naden van het hout waar de eitjes larven worden. Omdat larven direct honger hebben, maken ze een gigantisch gangenstelsel in het hout. Vaak is dit in het hout van de vloer, de dakconstructie en de trap. Hierdoor ontstaat er op een gegeven moment ernstige schade aan het houtwerk van de woning.

Heeft u het vermoeden van houtworm? 
Bel 0521-769017 voor een gratis houtworm inspectie. Of vul het formulier onderaan deze pagina in zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Hoe herken ik houtworm?

 1. Allereerst zijn ronde gaatjes in het hout (uitvliegopeningen) een duidelijke aanwijzing voor de aanwezigheid van houtworm. Kevers zijn door deze openingen uitgevlogen en meestal is er dan nog veel larven activiteit in het hout.
 2. Boormeel in de vorm van een kegel laat zien dat er houtworm activiteit is.
 3. In extreme gevallen zult u merken dat bijvoorbeeld vloerdelen echt verrot zijn. In dit geval is het hout van binnenuit zo uitgehold, dat het hout breekt.
 4. Dode kevers die u aantreft bij hout met vliegopeningen zijn ook een duidelijke aanwijzing dat er houtworm in het hout aanwezig is.
 5. Heel soms laat de houtworm / larf zich zien.

Bij een gratis houtworm inspectie wordt gekeken of er actieve houtworm aanwezig is. Aan de hand van de houtsoort weet je dan vaak ook direct met welke houtworm je te maken hebt. Iedere drooghoutboorder heeft een andere houtsmaak.

Houtworm bestrijding stop houtworm totaal

Houtworm bestrijding Groningen

Gratis houtworminspectie Groningen

Hebt u een vermoeden van houtworm? Of wilt u een pand in Groningen laten controleren voordat u deze koopt? Dan kunnen wij met een gratis houtworm inspectie duidelijkheid geven. Wordt er houtworm geconstateerd dan zullen wij u een heldere, vrijblijvende offerte geven voor efficiënte houtwormbestrijding.

Stop Houtworm Totaal is werkzaam in de regio Groningen, Friesland en Drenthe. Zelf zijn wij gevestigd in Roden (Dr) en kunnen altijd op korte termijn bij u langskomen. Een houtworm inspectie in Groningen is gratis.

Wilt u een houtworm inspectie aanvragen? Maak dan gebruik van het contactformulier op deze pagina of bel met: 0521-769017.

Professionele houtwormbestrijding Groningen

Houtworm bestrijden is absoluut geen klus om zelf te doen. De juiste bestrijdingsmiddelen zijn niet beschikbaar voor particulieren omdat deze uitsluitend door gecertificeerde bestrijders gebruikt mogen worden. Daarnaast moet er op de juiste, veilige manier gewerkt worden om de houtwormbestrijding succesvol te laten zijn.

Als uw lokale houtwormbestrijder hebben wij de ervaring en expertise voor de meest efficiënte houtworm bestrijding in de regio. Onze vakmensen weten met welke drooghoutboorders ze te maken hebben en hoe ze deze het snelst kunnen bestrijden.

Hoe gaan wij te werk?

Alle aanwezige larven, eitjes en kevers worden verwijderd met een uiterst effectief bestrijdingsmiddel. Na de houtwormbestrijding zal het hout jarenlang vrij zijn van nieuwe houtworm. Zo nodig worden ernstig aangetaste houten delen vervangen.

Tijdens de houtworm bestrijding moet de ruimte schoon, droog en leeg zijn. Zo kunnen we overal goed bij en komen meubels en andere spullen niet met het bestrijdingsmiddel in aanraking. Nadien is het nodig om de boel goed te ventileren. Hierover zullen we u vooraf natuurlijk duidelijk informeren!

Naast het bestrijden van houtworm zijn wij ook werkzaam als zwambestrijding bedrijf in Groningen.

Houtworm inspectie aanvragen

  Stop Houtworm Totaal / Delifence
  Dobben 12 

  9301ZB Roden
  Nederland
  Tel: 0521-769017
  KVK: 75815370
  BTW: NL860405898B01

  Houtwormbestrijding Groningen
  Houtwormbestrijding Groningen