Houtworm bestrijden

Houtworm gaat niet vanzelf weg en is jarenlang actief. Dit kan grote schade veroorzaken, tot onveilige situaties aan toe. Daarom is houtworm bestrijden altijd noodzakelijk. Dit wordt altijd uitgevoerd door een professional; zelf houtworm bestrijden heeft niet het gewenste effect.

Waarom houtworm bestrijden?

Houtworm is vervelend. De kleine larve zorgt voor grote schade. Houten constructies, balken en vloeren worden geleidelijk aan uitgehold, waardoor er kans bestaat op verzakking en zelfs instorting. Afhankelijk van de soort, eet de larve zich gestaag tot een volwassen kever en verlaat het hout door de kenmerkende ronde gaatjes (uitvliegopeningen). Helaas is de kans groot dat de kever terugkeert om  nieuwe eitjes te leggen. Hiermee is de cirkel weer rond en de houtworm plaag een feit.

Houtwormbestrijding is echt noodzakelijk om van deze plaag af te komen en schade aan uw pand te voorkomen.

houtwormbestrijding
Houtworm in hout

Zelf houtworm bestrijden

Soms vragen mensen ons of ze ook zelf houtworm kunnen bestrijden. Helaas is dat niet mogelijk. Er zijn wel producten te koop in de winkel, maar deze bevatten te weinig van de werkzame stof. Ze zijn niet sterk genoeg om alle eitjes, larven en kevers in het hout te doden, terwijl ze uw gezondheid wel kunnen schaden. Een professionele bestrijder gebruikt chemische bestrijdingsmiddelen met een veel hogere dosis werkzame bestanddelen. Dit krachtige insecticide is niet op de particuliere markt verkrijgbaar.

Het aanbrengen van het bestrijdingsmiddel moet volgens een bepaalde methode gebeuren. Daarbij moet het diep doordringen in het hout om alle aanwezige eitjes, larven en kevers te doden. Ook nieuwe kevers die eitjes willen leggen worden hiermee jarenlang afgeweerd. Ten slotte zorgt de professionele bestrijder ervoor dat de eigen gezondheid en die van de bewoners niet in gevaar komt. Wij van Stop Houtworm Totaal zijn in het bezit van de juiste certificaten en hebben de jarenlange ervaring om het houtworm bestrijden vlot en verantwoord te laten verlopen! 

Houtworm bestrijding stop houtworm totaal

Procedure houtworm bestrijden

Het eerste wat u doet bij de constatering van houtworm is de expert erbij halen. U ontvangt meteen duidelijk advies en een bijbehorende offerte om het probleem aan te pakken. Hierbij wordt ook de staat van het hout goed bekeken. Als het hout erg aangetast is, zal dit verwijderd moeten worden. Op het moment van bestrijding dient de besmette ruimte leeg te zijn. Zo kan de bestrijder goed op alle plekken komen en komt er geen bestrijdingsmiddel op uw spullen terecht. Is de houtworm aanwezig in een kruipruimte, dan mag daar geen water in staan. Na de bestrijding moet de ruimte eerst voldoende geventileerd worden. 

Uiteraard zullen wij u voor, tijdens en na de procedure uitgebreid informeren zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Mocht het nodig blijken dat (delen van) houten draagconstructies vervangen moeten worden, dan kunnen wij dat ook voor u regelen! Naast het bestrijden van houtworm zijn wij ook erkend zwambestrijding bedrijf.